MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

My April Fool: LRS: What are u doing????

Wassup.. hari ini april fool so misi kali ni menakutkan local staff dengan membawa kamera and tangkap apa diaorang wat masa kerja.. So today aku nak introduce the embassy local staff ahaha.. berjaya aku tangkap gambar diaorang tanpa disedari.. hari ni jadi kaki skodeng.. special for all my readers and my kipas susah mati.. thanks tau be my kipas susah mati eheheh.. poyo!



My Skodeng: How to make good tea?

Hoho ni caretaker kami Mr. Omar.. dia warga terbaru yang bekerja dengan embassy.. Masa ni tengah mengenangkan apa tak tau la dia.. aku snap and dia wat muke terkejut.. i just say April fool bongok tul aku ni eh haha.. and di berasal dari Sri Lanka.

My Skodeng: Html + Css = I cannot get the answer Mr.

Haha ni la bunga tunggal kat embassy .. means sesorangnya pekerja ladies di sini. Nama nya Hamsa.. just snap masa tengah di berkhayal ngan internet jap.. tapi yang peliknya walaupun flash mencurah keluar tapi still dia tak perasan.. pelik sungguh pelik.. macam ni pun ada ka?? Beliau berasal dari Syria.

My Skodeng: Romeo till end..

Haha ni Dr. Mutasim dia ni translator and PR kat sini.. masa ni tengah aktiviti bertandang ke sarang hamsa.. Ternampak wajah wajah keceriaan beliau semasa sedang diskodeng oleh aku.. Hehe kantoi... u are in my candid list hahaha!!! dia berasal dari Sudan.

My Skodeng: Im so sick...

Hehe yang ni Our Visa Clerk namanya Mr. Siraj, berasal dari India... tetiba aku terjah dan klik hehe dia pandang sambil melompat dari kerusi masyaAllah kata dia haha.. April Fool sorang lagi kena hehe.. sonok sonoknya best plak haha!! Hari ni jari dia terpeleot aku tanya how u eat?? ooo easy sir just open cover and eat? erkkk bleh plak time makan guna jari musykil aku hehe...


My Skodeng: Hey Mister??? Hows the situation..?

Haha my febret bahan ujikaji.. Ni merupakan mesin recorder dekat sini.. menda sama je dia tanya sampai satu hari ada 20 kali dia repeat benda sama.. memang leh dapat anugerah record human of the century hehe.. Sujuk sikit katanya hari ni.. Bercita-cita untuk membeli sebuah bot pancung apabila bersara nanti.. berasal dari somalia..

Hehe this is all my staff here in embassy.. what ever diaorang ni menambahkan lagi corak kehidupan aku mengenali jenis-jenis manusia.. and hobby aku memang mengkaji sifat manusia. Apapun diaorang ni masing-masing ada identiti sendiri kalau ilang sorang rasa macam tak cukup lak rencah suasana di Embassy... so kerja baik baik...hehe what ever dont feel shock when im taking candid camera not for report just for my own masterpiece only haha.. tau takut!!


AMARAN: Berhati hati kerana penipu april fool sedang berkeliaran di pejabat, bilik, kaki lima tempat anda hati hati!!! saya telah menjadi mangsa

6 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

bestkan ambik gambar candid...pak chu bagi la tips ambik gambar banyak2 kat blog ni hehe

Signorina Syima said...

pak chu?? gambar sy tak de ke??

tak de siapa nak april fool kan sy...

:(

nurain said...

hihih..khianat je..kalo la mreka tau mereka di di snap..hihi

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe okey cinta cukulet.. kita bagi banyak banyak tips eh hehe

Pak Chu Car (Apih) said...

syima.. hehe ala ala kalau kat malaysia leh la april fool kan haha

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe takpe.. janji spy la ain spy mana leh bagi tau haha