MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

My memories: If i wish i could turn back time...

Huhu today belek belek old photo yang aku tangkap just jumpa dua tiga gambar budak-budak tetiba teringat balik zaman budak budak.. bestnye.... rasa rindu gile zaman budak budak.. Now my entry ada la skeping dua gambar yang jumpe untuk korang tatap... bestkan zaman budak budak.. main sampai petang.. pastu kene tibai ngan mak.. hehe rindu la pulak time tu.. maghrib mengaji quran.. kene tibai lagi.. ahahaha.. best best .. nengok kartun... gi skolah main teng teng ngan pemadam (gile aku raja main getah pemadam kat skolah banyak gile siap ada casing untuk letak pemadam je hehe).


So i present to you the model kids from Saudi Arabia.




Child: Boys is always boys...


Ehehe masa ni time hari raya budak-budak ni tengah main keliling rumah Duta Besar.. So macam biasa la aku nangkap gambar ni.. Kepada boys clubs kowang mesti teringat balik korang main macam ni kejar kejar pastu jatuh .. suar berlubang.. pastu sakit sakit then tetap korang tak menangis.. Kawan kenal ke tak semua jadi kawan... Bestkan masa budak budak walaupun tak kenal tapi still jadi rapat.. tapi bila besar its change.. u are beware when you got a friends.. berbeza..



Child: Tidur is my hobby, Nangis is my favourate...


Eheks ni baby sape pun aku tak ingat da.. main tangkap je sesuki hati.. Uuuu lagi satu masa kowang baby nak tidur time bila pun takda orang marah.. korang tidur je ikut suka.. tapi bila besar tidur lebih nanti tak berasap dapur.. tidur kurang sampai office nantuk... Berbezanya masa kecil dan dewasa... now kita kena bersengkang mata kepada siapa yang dah ada baby... Bayangkan macam mana your mum and daddy besarkan korang.. and kita suka suki meraung tak tentu masa.. huhu besarkan pengorbanan mum and daddy kitakan?



Child: The smiles always with...


Emmm ni lagi satu.. zaman budak budak kita fikir enjoy aja and ikut arahan selamat ar hidup kita.. kalau langgar sakitlah idup kita hehe.. Tapi bila dah besar kita ketawa ada timenya.. kita hidup menerima dah memberi arahan.. kadang kita hanya keseorangan bila kita nakkan kegembiraan.. Bestnya masa budak-budak.. Kalau dulu ibu bapa bagi untuk kita suap semua skarang nak beli beras ke makan ke kene cari sendiri.. tak leh nak gantung lagi.. Besarkan jaga your mum and dad... rindu kan diaorang... Kalau rindu yang dekat tu pulanglah.... yang masih duduk umah mak ayah tu syukurlah yang kamu masih dekat dengan kasih sayang mereka...

Huhu what ever pun yang penting dalam level kehidupan yang paling colorfull is zaman budak budak.. tak caye?? haaa benda paling korang kerap cakap ialah pasal zaman budak budak korang.. thats mean korang masih teringinkan zaman itu.. Jarang orang nak cite zaman korang dah besar hehe sebab banyak tak best dari best..


Thanks coz read my post kali ni... Sayang kowang semua.. salam dari Riyadh, Arab Saudi...


4 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

betul2..kalau boleh nak jadi baby je sepanjang masa..tapi life must go on..uhuk uhuk..

Cik Angah said...

pak chu di riyadh meh?wah..skang musim ape meh?panas kah?

Pak Chu Car (Apih) said...

Haah cinta cukulet.. nak wat macam mana huhu...

Pak Chu Car (Apih) said...

Cik angah .. skarang musim gugur.. so pokok sedang gugur menanti musim panas datang... :) musim sejuk dah nak abis huhu