MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

My Kenduri: Kenduri Pelawat ke 1000 hehe!!

Hehe.. Buka peti dulu sebelum buat kenduri blog.. nengok ape nak masak untuk korang hehe.. nak jamu mata korang nih huhu.. selamat datang ke kenduri blog aku.. macih sokong sampai dapat 1000 yang pertama.. and ni aku masak untuk kowang hehe.. air tangan aku tau .. huhu slain tangkap gambar masak pun one my hobby coz sini takda restoran melayu..So buat pertama kalinya dalam bloggerians.. aku membuat kenduri blog yang petama dalam sejarah hehe..

THANKS SUDI LAWAT BLOG AKU... AND SIGN IN COMMENT TANDA KORANG MELAWAT KENDURI AKU!!!


My Kenduri: Thanks 1001 nights...


Hoho akhirnya malam tadi aku nunggu untuk stat ke 1000 tapi terlebih satu lak huhu.. takpe.. thanks korang so jom pegi dapur dulu nengok pe nak masak.. hehe ni aku masak tau .. kowang ingat lelaki tak leh masak eh .. hihi..



My Kenduri: My Ice Box...

Huh pe nak masak eh untuk kenduri blog kali ni hehe.. ooo tak pe i got idea.. meh ke bahagian seterusnya.. buka kuali panaskan dan masak lah .. maka jadilah hehe..



My Kenduri: Beef burger with salad


My kenduri: Homemade ayam panggangs...


Hoho ayam panggang dengan adunan serai.. bawang merah bawang putih... juga halia... plus black pepper.. fuh.. meh jemput mata anda cubit..



My Kenduri: Mee Mamak style Arab Mareeeee...

Uuuu mee goreng mamak.. walaupun aku bukan mamak tapi leh wat mee goreng serupa itu mamak.. waaaa dan sungguh best dengan isi ayam fresh and tomato..uiii shahdu.. dap dap dap jemput rasa mata. (dah nama kenduri blog kan)

My Kenduri: Ikan masak tomato from Riyadh...

Hehe one of my favorate.. masak tomato. tak kira ar daging ke ikan ke ayam ke tapi aku memang suka makan masak tomato.. and aku belajar dari mak aku.. Masa mula mula buat tah macam macam rasa tah ape.. tapi kali ni yes aku dah expert haha...


My Kenduri: Western Corner

Jemput la ke western corner.. hehe teringin nak makan west west sket. so aku masak untuk kenduri kali ni hihi... ermm ada blackpaper dengan sos thai mix with so black pepper.. aku memang kuat makan black pepper woo...



My Kenduri: Ulam Petai not sadiq siga raga

Haha sambil makan meh pekena petai yang dibawa fresh dari Malaysia oleh my friends... huhu gile a nak nangis makan petai ni.. tahan la seminggu makan stok member bawak dari malaysia tapi mujur ar aku duk umah sorang hehe takda kongsi.. so kongsi ngan korang la eh huhu.


My Kenduri: Ayam masak sambal..

Haaa meh amik nasik semua cedok cedok hehe .. aku jamu mata kowang ni hehe.. ayam masak sambal.. febret gak sambal... tapi cili kering sini tak la pedas sangat..bley la celah gigi pedas...

What ever aku dah catat sejarah ni hehe bloggers yang membuat kenduri blog.. haha best best.. meh tambah lagi mata kowang.. kenyangkan lagi hehe.. aaa jemput jemput!!! thanks kerana sudi melawat blog aku.. hehe so kowang yang dah view ni sila tinggal komen sebagai tanda korang masuk kenduri blog hehe..

32 comments:

elle said...

uihh... byknye mknn... hbs ke??

Pak Chu Car (Apih) said...

mesti ar.. kan namanya kenduri blog hehe.. .takkan nak masak satu jenis je. ramai tetamu hehe

IxoRa said...

Aduh, punah dietku....

Tak tahu nak makan yg mana satu...semua nampak sedap...tp syg, hanya dapat jamu mata je!!!!

Mohd Nasri Md. Nasir said...

sedap tu..hehe

e n c h e k || CAMERA™ said...

waaaaaaaaaaaaaaa
dh la tgh lapa nie
grrr
gluppglupp~

~Cinta Cukulet~ said...

burppp...Alhamdulillah..mekasih pak chu hehehe

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe takpe exora.. menahan nafsu mata haaha

Pak Chu Car (Apih) said...

ye nasir sememangnya babasssss sedap

Pak Chu Car (Apih) said...

haha enchek.. thanks datang kenduri blog wakaka

Pak Chu Car (Apih) said...

sama sama datang lagi cinta cukulet hehe

e n c h e k || CAMERA™ said...

laparrrrrrrrrrrrr
tgk
pic nie


HAHAHAHAHAA

Pak Chu Car (Apih) said...

haha santap mata duluu wakakaka

tropicana_gurlz said...

adoii sdapnya menu2..'knyg'mta...heheheheh.nmpak pling sdp mee grg mmak n ayam tuh..

nurain said...

huh..kenduri mate je..mane aci!!!


ape lagi..pos la

p/s: petai kasi lebey!

Pak Chu Car (Apih) said...

hihi... ermm nak wat macam mana.. duk sorang kat oversea ni nak makan malaysia kena la masak sendiri tropicana gurlz...

Pak Chu Car (Apih) said...

haha ain kenduri mata je la.. thanks datang kenduri blog kita ahaks :D

e n c h e k || CAMERA™ said...

haishh
mata xlarat nk santap
perut plak berbunyi
HAHAHAHAA

sniffa93_aznil4eva said...

ahh.lapo deyh.
byk gilo mknn.

Pak Chu Car (Apih) said...

haha enchek lapo je manjang eh hehe

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe dah nama kenduri blog ar iffa huhu.. wakakaka... jemput makan mata.. haha

Yuna@Fah said...

semuanye sedap2..semua sy suke..bestnye klu dapat makan ni..

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe yang bertuah je dapat mamam ni yuna hihihihi

akusue said...

lauk x cukuppppp!nak tambahhh laukkk!

Pak Chu Car (Apih) said...

haha sue.. sila tambah hehe

perantau.timur.tengah said...

belah la tak jemput... tunggu bini datang konon.. hahaha

Pak Chu Car (Apih) said...

kenduri blog la wehhh.. kenduri blog.. di ingatkan kenduri blog......

perantau.timur.tengah said...

kenduri blog pun.. tak sampai pun kad jemputan kat blog aku.. hahaha saja la tuh...

Pak Chu Car (Apih) said...

haha jeles jeles.. ternyata memang jeles wakakaka

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.hahaha klu bole masuk dlm screen computer neh, da lame ngap sume makanan tuh :P

atty's said...

nak mee mamak satu + ayam, teh ais

Pak Chu Car (Apih) said...

hihi cik intan sesuatu yang mustahelllll wakakak

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe wokey atty.. teh terbang satuwwww.. meee satu siap!!!!!!!