MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

My Hujan: Sonok ujan lagi!!!

Yes!! ujan datang lagi di Arab Saudi... Umm kali ni rahmatnya banyak kat bumi para nabi ni.. huhu manyak gambar aku amik tapi ni aku nunjuk time ujan dulu arr.. kalau post manyak nanti takda idea plak.. kowang pun tak datang blog aku hehe.. baru 2 hari aku tak update manyak lak yang tanya huhu.. cian kowang.. takpe ni aku post yang baru ...

Kalau kat Malaysia ujan bagi korang memang la tak heran siap mengeluh lagi .. tapi aku kalau ujan waaa sayer sangat suke.. suke suke suke.. coz aku suke main ujan.. so enjoy my new entry this time.. lepas ni aku bagi view lepas ujan hehe..



My Hujan: Bless from Allah...

Yups it is bless from Allah.. kalau kat sini tiap tiap kali solat jumaat mesti tok kadi eh silap tok imam akan baca doa minta hujan... mana mana masjid di sini memang dia akan minta hujan tiap kali berdoa.. tahun ni merupakan tahun dimana manyak ujan... u best sejuk.. dapat rasa air menitik kat muka... freshhhh...


My Hujan: Intro from Nature

Huuuu mesti la kena intro kalau nak ujan kan kalau tetiba ujan kira dah pelik kan.. Ermm masa ni ujan baru nak datang so aku kuar la cari snap masa ngah ngah petir kuat menyabung.. huhu gile ujan biasa la tak peduli dah petir ke apa ke... janji aku dapat tangkap pic and main ujan.



My Hujan: Here i comes...

Yes ... bestnya ujan dah turun.. aku pun turut main ujan.. uuu bestnya rindu hujan kat Malaysia.. terutamanya masa ujan masa kat hutan.. kalau gi camping masa tu best gile.. ujan datang pokok goyang... dahan jatuh.. bunyi menyeramkan (actually takut tahap banget)


My Hujan: Missed Malaysia so much...


Huhu tetiba lak aku jadi sentimentola... terhengat kat masa masa dulu.. wooo ujan la yang banyak secara fakta membuatkan kita ingat masa lampau.. kenangan aku ngan ujan pun manyak gak.. my living dari jatuh sampai bangun banyak kenangan ngan hujan.. bila ujan je kita akan termenung sambil ingatkan diri kita.. bila ujan juga bagi sesetengah orang mula la berfikiran kotor.. tak caya nengok kat opis korang.. wooo ujan ada la yang duk gatal...


My Hujan: What life begins..

Life... so untold and mystery... but di Arab Saudi ni ujan memang best tapi satu je tak best.. sini memang senang banjir.. coz tanah disini tak serap air.. so air akan bertakung lah jawabnya sampai kan jalan banjir... coz di Arab Saudi ni sistem perparitan memang takda.. skali ujan bah lah jawabnya.

Hehe dah dah jangan nak berangan lagi stop sini je.. aku pun lapar lak.. wat sedih je aku je hehe tapi kowang la yang datang melawat blog aku ni kawan kawan aku teman teman aku.. at least dengan korang baca and komen dapatlah aku sikit ubati kesunyiaan kat sini.. What ever korang memang best hehe and aku doakan korang semua gembira... sihat.. pehtu berjaya dalam hidup kowang eh..

Pagi yang gelap kini sudah terang, aku adikmu namum kau abang.. - Tah pape lagu ni..

24 comments:

elle said...

hujan...
byk gk kenangan dgn hujan...

pernah gk menangis ms tgh hujan... xdela org prasan yg elle tgh nangis... hihi...
[tp esknye demam pns... hoho... pdn muke... :p]

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe emmm tau takpe.. ujan tu memorable.. huuuu

Na Shari said...

Sempat merasa hujan di tanah arab sekali je...time tu tahun 2007, buat umrah...Sbb org kata tanah arab ni jarang hujan...so, bila ujan...saya tengok pak2 arab kat situ semua bersorak suka.

Yuna@Fah said...

waa...bestnye hujan...yuna suka hujan, suka mandi hujan, suka main hujan..best !!...bile tgk ujan, ingat la zaman dlu2 mase bdk2...seronoknya...

atty's said...

alhamdullilah turun ujan kan..kalo tak ujan susah jugak..

Cik Angah said...

alhamdulilah..hujan juak kat sana..rahmat dari Allah..smga pak chu sentiasa sihat2 selalu dan dilindungi dengan rahamat NYA..amin..

Pak Chu Car (Apih) said...

Hehe haa na.. memang pun.. diaorang suka kalau ujan.. siap berjoget kat luar main ujan tau..

Pak Chu Car (Apih) said...

Hihi yuna.. yuna pun suke main ujan eh.. bestkan main ujan .. dah besar besar tak main ujan ke??

Pak Chu Car (Apih) said...

huuh atty.. akhirnya ujan turun membasahi bumi gersang ini.. hehe

Pak Chu Car (Apih) said...

cik angah macih tau,. saya doakan cik angah juga.. semoga sihat dan murah rezeki amin.. semua skali saya doakan..

perantau.timur.tengah said...

sunyi ke cik apih.. hahaha.. sian.. balik la msia cepat sikit..

Pak Chu Car (Apih) said...

haha ye saya akan balik wakakak.. ayat bersungguh sungguh

deidaa said...

Chantek ah gamba2 kat blog ni huhuh.

sweethOneY said...

ujan2 ni best tdurrr :P

Sulela said...

Ecehhhh...lepas baca cerita My Hujan ni, tingin lak rasanya nak ke tempat Pak Chu...kekekeke. Hujan memang rahmat...'Listen to the rhythm of the falling rain'... eceh...ternyanyii lak...

Pak Chu Car (Apih) said...

deidaa macih hehe.. lawat lawat eh :P

Pak Chu Car (Apih) said...

sweet ya betol sampai berkeroh.. tapi ada jemput ngan kopi lagi best..

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe sue.. datang lah .. kedatangan anda dialukan ke bumi para nabi nih :D

deidaa said...

Tumpang lalu-- eh, tumpang tnya....
org cenderawasih tu apa?
Confused sebenarnya nih?

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe kan si aida tu orang kuantan wakaka.. so ni orang mana lak ni

deidaa said...

Oh baru paham.. ingt cederawasih apa.. ekekkeke!

Sy org kelate donggg!
Cuma sekelas dgn aida tu dr awl masuk U smpai la grad :p

Pak Chu Car (Apih) said...

ooo ni budak dss la ni hehe.. saya lak budak domt wakaka

deidaa said...

Domt tu apa?
Xpenah dgr pulaks :o

Pak Chu Car (Apih) said...

domt tu selepas dss dihapuskan la.. kan dss dah dihapuskan digantikan dengan domt..