MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

My View: Masterpiece from a view...

Salam... Hari ni just nak gatal-gatal view gambar pemandangan yang sempat diambil semasa aku berada di Arab Saudi ni.. walaupun rata-rata bentuk muka bumi berpasir but still takda pokok aku still leh wat masterpiece terbaru untuk korang.. kira gambar bersama cerita la.. sambil korang tengok gambar aku citer.. sambil cite korang nengok gambar.. nengok gambar cerita oleh aku...?????


My View : Speed Vs Light..

Emmm yang ni gambar ni aku tangkap masa on the way balik dari Damman ke Riyadh.. ni dalam kereta tau.. aku just set kan kamera ke tahap gile babas punya kelajuan about 000000.6 second bagi mengelakkan bayang-banyang "hantu" menjelma.. biasa la coz this mercedez 350 bergerak dengan kelajuan 240 kmj and i must have fast snap to get a perfect pic. Masa ni matahari baru je segan-segan nak turun.


My View: Who Will be a True Survival

Pasal apa aku cakap true survival.. huhhh kalau korang la letak kat tengah padang pasir takda pape.. aku tak tau la idop ke tak korang.. this kat highway to Mekah... ermm sini aku skali lagi masa kereta tengah speed snap sket.. and lastly ni tak banyak aku edit sangat.. ni kira gurun yang ada pokok sket sket bukan kering kontang punya.. kalau gurun kering nanti la aku tunjuk if aku jumpa gambar dalam pc.


My View: Wanna some refresh

Uuuu ni my febret kolam kat umah duta... so aku slalu ar hujung minggu terjun sowang-sowang kat sini masa musim panas.. musim panas memang syok gile mandi ... Ni salah satu cara mengurangkan rasa panas badan serta hangen hangen yang tidak diingini.. bukan aku kentut dalam air la kowang ni.. hangen tu ialah stress.. so berenang membuatkan aku hilang stress.. salah satu aktiviti wajib aku setiap minggu disini.


My View: American View

Ni gambar di rumah salah sorang malaysian dekat Dammam.. Umah Encik Bakar. Rumah dia didalam kawasan eksklusif Saudi Aramco.. syarikat minyak Arab Saudi. Actually dulu sini ramai American tinggal.. so setelah beberapa lama mereka banyak dah blah so skarang ni diisi oleh ramai malaysian yang bekerja disini.. memang dalam ni totally view american.. so walau tak sampai amerika lagi still disini ada view look alike america.


My View: Natural Death

Hoho ni pokok mati di dalam kawasan rumah duta.. walaupun pokok mati tapi still korang leh wat karya sket.. just touch up and make contrast and layerkan beberapa layer lagi supaya langit serta ranting bertukar warna sket actually kalau gambar lama memang tak selera nak nengok tapi ni yang quit boley la aku ubah sket.. at least pokok mati pun tak menyakitkan mata sangat...

Thanks baca my entry kali ni kengkawan.. lebih segar dari hari ke hari ... fewitttttttt

8 comments:

IxoRa said...

Nice view...

Letak lebih byk gambar lg ye. Suka tgk negara org.... :)

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe iye iye nanti kite letak lagi hehe.. manyak manyak huhu

Sulela said...

Dengan ini dimaklumkan bahawa gambar yang paling menarik sekali adalah gambar pokok yang nak mati tu...kekekeke. Ecehhhh...ada sentimental value apa...hehehe

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe ye kowt su.. ahaha..thank u... macih macih dah merah muke ni eheheheh

Redbloodsnow said...

Perhhh!!! Mantap hafis nyer teknik photography. Wish i had a dslr too..sobsob.

rajin² la ea update blog. leh zie tgk lg byk pic² terbaru n dpt gaks org tiru skill snap gambo

:P hikssss

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe red blood .. ada diantara tu hanya tangkap pakai nokia n73 tau.. jangan ingat pakai SLR saja.. kamera telefon pun buleh tau

::cik kikiLaLa:: said...

nanti boleh kirim salam ng en.bakar ye,,,mane tahu boleh hang out kat istana dia bila berpeluang bercuti kesana nanti..hihi

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe ye cik kikilala haha bleh bleh orang malaysia sini takda masalah punya terima kedatangan orang dari malaysia