MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

Masterpiece: Dari dapur perantauansssss...

Warghhhh ari ni panas pulak .. tapi still angin sepoi bahasa mandarin. Emmm belek gambar-gambar yang lepas terjumpe lak ada masakan-masakan yang pernah aku jamu. ni bukan aku yang masak la coz yang simple hanya chef selubung je tau.. this entry aku letak sket makanan yang telah diedit untuk menarikkan lagi gambaran itu..




My Yummy: Kuah dan Sudu

Wehehe ni nasi impit, kuah kacang yang pudar aku tukarkan jadi hot.fm hehe.. uuu ni masa jamuan hari raya mereka di perantauan tahun lepas.. time ni tak balik raye sob sob... mak tahun ni kita balik raya tau nanti masak best best owang nak makan sumer.. huhu.. rindu mak aku masak.. waaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!


My Yummy: Sate ayam bertemu Sate daging

Ni laks makanan febret la tiap function.. tah nape orang suka sangat sate hehe (actually aku siap tapau lagi satu bekas) hehe.. ni aku tubikkan lidi dia nampak macam kasar sket.. hehe.. Sate tanpa lidi orang mesti tak panggil sate kan .. mesti la panggil ayam kecik bakar ke.. ayam potong dadu bakar.. tah pape.. nyam nyam pape ni pun leh jadi karya gak.. print siap siap masuk frame mesti baguih punya...


My Yummy: 4 seasons..

Ermm ni masa kat damman dulu.. penah kan korang baca entry aku yang pasal kat dammam tu.. tak baca sila la browse gi baca eh .. ermm untuk nampak kaler dia macam kuar gile minyak dia tu just korang edit contrast and brightness je .. ia akan keluarkan kaler kaler makanan tu .. dari lauk yang agak agak tidak berapa bernafsu nengok akan jadi kepada nafsu serakah.. uuu hati hati kadang korang gi restoran best best dalam gambar je diaorang edit best.. tapi bila ada depan mata hampeh cam takda rupa je.. kebanyakkan restaurant grand grand banyak guna teknik ni untuk mengiurkan nafsu serakan makan korang.

Tenkiu kawan kawan sudi baca... lebih pedas dari biasa.. sssssssssssssssss!!!!


6 comments:

nurain said...

tetibe perasaan lapo muncul bile nengok sate~

Sulela said...

Waaaaaa....nak sateeeee...huhuhu

Terliur lak...kekekeke

Pak Chu Car (Apih) said...

nurain lapo yeh ahaks.. lapo gak nih huhu,,, sape nak masakkan ni arghhhhhhhhhhhhhhhhh

Pak Chu Car (Apih) said...

su nak sate eh .. gilah kajang makan sate hehehe.. sini susah nak dapat.. jarang dapat huhu.. kambing panggang banyak aaa sini

zeela zaynal said...

huhu!..nengok muko ko pun da jadi mcm pak arab daa...

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe biasa la .. nak wat cam ne.. aku kan besor cam arab huhu