MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

Lawatan ke Istana Lama Keluarga Di Raja Arab Saudi...


ISTANA LAMA KELUARGA DIRAJA ARAB SAUDI



Wassup.. ahaks ni aku lambat sket update.. actualy menda ni bulan 12 tahun lepas tak silap aku lar.. tak ingat .. tapi just write tetiba je malam ni keboringan nak update blog plak. Ni masa lawatan ke Istana Lama Di Raja Arab Saudi.. Dulu ni tempat raja-raja Arab Saudi yang lama duduk la. skarang ni just jadi tempat untuk keraian tetamu Di Raja.. but still orang awam tak leh masuk lah coz hanya bila kerabat Saudi ni wat function kat sini barulah tempat ni dibuka untuk orang awam dengan jemputan sahaja so enjoy reading!




Hoho ni sebelah aku Mr. Daniele dari pada Wise Key Solutions .. mamat ni dari Brussels.. so dia ni networking security provider untuk forum kali ini. sebelah ni lak lepas ko mamam mesti minum teh or gahwa.. so secara tradisionalnya mamat mamat arab akan hidangkan teh panas macam ni korang bawak je gelas dia akan tuangkan .. minumlah satu tempayan pun. Time ni musim sejuk so syoklah minum teh ngan sepoi angin beku duk kat unggun api fuh nyaman seh.




Hoho ni aku ngan unte.. woooo.. unte .... comel lak aku nengok unta ni hehe.. korang nengok betul betul unta kalau sape tak kenal unte.. sebelah lagi tu kat ruang legar di dalam istana.. tempat semua orang berkumpul. Kira besar bagak la gak .. walaupun nampak kuno istana ni tapi complete air cond dalam fuh.. barang antik banyak gile seh , rambang nafsu aku nengok huhu.. rasa nak amik lak .. tapi ingat.. cheh kena potong tangan wooo... arab saudi hudud beb hudud..

Dicelah celah sudut merakamkan barang barang antik yang dijumpai ehehehe.. fuh agak agak ni kalau dapat ni berapa la rega... tak pun letak kat almari umah aku sure superb.. ni semua koleksi antik keluarga diraja.. kalau kat Malaysia duk pamer macam ni sah-sah ilang lama dah .. sini releks je letak bagi orang nengok...



Ni lak masa tarian kabilah Arab Saudi duk huyung hayang pedang .. hehe kira macam dikir barat dia la nyanyi gendang ngan menari berirama ahaks.. time ni memang ramai gile duk hurung susah aku nak tangkap snap bagus bagus sket.. so ini je lah ada.. banyak lagi snap tapi cam menyemak je masuk dalam blog banyak korang bukannya nak baca nak nengok gambar je keja.. so tak yah lah panjang jela aku nulis hehe :)

Haha lastly sebelum balik tangkap gambar kat batu ni.. aku pun tak tau apa motif dia wat menda ni kat sebelum pintu masuk.. or diaorang bela jin kat tempat ni.. huhu.. but anyway ni pengalaman seumur hidup tah bila lagi dapat gi lagi sini... kalau takda tetamu Raja gamatnya takda la gi sini... anyway makan semua superb.. haha..kambing kambing.. fuh sodap....

5 comments:

zeela zaynal said...

uhu...sonoknyeee!! bila la aku merasa nak ke sana plak...! ko brp tahun kena keje kat sane ehh??

Pak Chu Car (Apih) said...

Satu negara tiga tahun.. then ke negara lain lak.. sampai la pencen kalau larat.. ahaks.. sonang je keja tiga tahun pegi tempat lain lak.. larat lagi pergi lagi..

blurry said...

hahahahah..weh..mung rupanya..apesal da gemokss..wakakakkaaa!! sihat gila ..tahap gaban...hahahhaha

Pak Chu Car (Apih) said...

wakakak duk arab kena ar besor cam arab ahaks.. mung sihat?? bile nak kahwin?? nanti jemput la ke umah gue.. bulan october nanti aku kaweng.. hehehe

Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ