MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

Idea idea idea idea....

Salam... humm hari ni duk la belek-belek blog.. hari minggu di Arab Saudi kerjanya tiada la.. duk tengok perkembangan terkini kat Malaysia..

Actually walaupun duk tercuruk jauh di perantauan tapi teknologi digunakan cedok apa maklumat pasal negara kita skarang.. adoyaii kadang terkejut.. kadang terkedu kadang tergamam nengok perkembangan skarang..

What ever so nak ucapkan selamat hari jadi kepada isteri saudara azral yang bernama azie yang telah menyambut hari jadinya.. semoga saudara berdua gembira bersama baby sulungnya princess zahrah.

Berbalik semula pasal idea apa nak coret untuk esok pagi .. erm rasanya nak wat rancangan kasa impian lak.. esok nak snap gambar gambar umah untuk tatapan korang.. insyaallah kalau ada masa aku akan masukkan hari itu juga bergantung kepada esok hari.. coz esok nak ke pejabat.. just nak siapkan report satu dua tiga keping sket..then propose to Duta.. proceed sonang koje aku haha tak proceed cari idea lain..

Anyway malam ni banyak info aku dapat.. and banyak lak idea yang datang untuk hari hari menjelang.. kepada sahabat sahabat sekian alam.. just wait for my new post.. aku akan make sure ianya akan berlainan dari hari ke hari. Thanks all coz reading my blog and thanks for your support.. you all the best!!

Agak lama aku tak dengar lagu ni... sebab apa aku ingat lagu ni sebab masa Kursus BTN Anjuran Kementerian aku aku jadi penghulu kursus.. that why sampai skarang lagu ni aku ingat.. bukan untuk politik tapi untuk peringatan bangsa kita sendiri..

Aku bukan cakap suh ikut lagu ni untuk pertahankan hak kita.. bukan itu aku maksudkan.. maksud lagi ni sebenarnya nak korang berdikari.. bina sendiri dengan tangan sendiri corak masa depan.. bukan hanya bergantung kepada sesuatu.. bebaskan diri dari menerima sahaja.. kita perlu membina bukan bergantung sahaja.. sampai bila perlu bergantung.. so anak bangsa melayu belajar berdikari.. belajar jadi kuat semula.. berdikari untuk menjadi kuat semula.. itu maksud ku..



"JANGAN BAGI ANAK CUCU KITA MERINTIH DI BUMI SENDIRI"

4 comments:

nurain said...

yeah..saya tau lagu ini..


rindu la btn~

apa kamu lakukan di arab saudi?

Pak Chu Car (Apih) said...

Wah skema nya ayat.. owh saya melakukan kerja disini.. disini saya dilakukan sebagai pekerja di kedutaan.. sekian terima kasih hehe

khir said...

tingat lak masa muda2 dulu, pagi2 hening time rollcall di mrsm selalu kena nanyi lagutu...tapi berapa kerat je anak bangsa yang betul2 paham maksud dan menghayatai lagutu.....

Pak Chu Car (Apih) said...

ermm yup.. nak wat cam ne.. kita dah semakin lemah.. layu dah... hanya yang betul menghayati saja yang faham