MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

Masterpiece: Setahun hanya beberapa kali...

Huhu petang ni aku balik kerja bestnya.. lama dah tak merasa kehujanan... disini Arab Saudi adalah tanah gersang yang purata hujan tahunannya sangat kecil.. just bayangkan dalam satu tahun boleh dihitung dengan jari sebelah je hujannya... waaaa sangat best ujan, saya suke ujan har har!!!

My Ribut: Angin Sungguh Kuwaattt maaaaa

Hu bestnya.. wah lama dah tak nengok ujan macam jakun plak.. suasana yang aku rindu semasa kat Malaysia.. aku rindu hujan .. bukan kumpulan hujan but hujan betul tau.. ermm sini yer la susah hujan but hehe gatal tangan snap gambar sket untuk dimasukkan dalam entry.. just takda apa pun aku edit.. just tukar layer yang kelihatan dilayer sket.. tah pape aku cakap aha maklumlah seronok nengok nak ujan...


My Hujan: On Highway it tears...


Huhu tengah drive sempat lagi amik gambar tu .. ahaha.. berbakat jadi pengskodeng ni dalam apa keadaan pun still leh catch snap some pic.. yang ni kebetulan aku tak laras lens so aku agak agak dalam keadaan melengkung la lens aku.. aku salah ke lens aku salah tah lah sebab lens aku tak cakap senyap je wekkk..


My Ribut: Want to come or not maaa!!!


Shampei di rumah aku start parking siap-siap.. kot kot nak lebat ke apa ke.. huhu cian baby aku sebijik nih .. cejuk dia.. cayang dia mwah mwah .. ujan time ni cam tak mau nak taknak turun.. ke adakah aku yang memecut sedap sedap ati untuk melarikan diri dari ujan.. pening kan .. sini just edit like masih ada lagi kawasan tak kena ujan... so masa ni keter agak agak suci dari debu.. esok pagi nengok la berkerak.. huhu....


My Ribut: Aiyak Lu Latang Jugak maaa...


Huhu takper darling esok pagi nanti abang basuhkan darling eh ciannya.. darling aku basah huhu.. alo alo cian kalau leh bawak masuk umah cayang bawak dah masuk.. masa ni ujan turun mencorah corah seolah memakbulkan permintaan aku untuk merakam gambar ujan di Arab Saudi.. kenampakan butiran ujan yang turun membasahkan baby yang ku sayang.. oh darling.. maafkan cayang cayang tak boleh bersamamu nanti demam nanti huhuhuh!!!


Thanks sudi baca... Lebih sejuk dari biasa.. grrrrrrrrrr...

6 comments:

IxoRa said...

susah kan kt sana nak hujan? bila dah hujan alangkah nikmatnya ye...

Kat M'sia skrg, asal hari ptg aje...hujan lebat sgt!

:D

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe bagus pew.. hujan banyak rahmat.. and sejuk serta juga menambahkan selera makan huhu :)

Sulela said...

Ecehhhh...boleh bayangkan la keseronokan Pak Chu tu. Saya suka hujan gak tapi kalau dah lebat sangat tu takot gak...huhuhu...

Nanti kem salam kat darling Pak Chu ek...cian dia basah...hehehe

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe iye la sulela.. hehe nanti akan disampaikan .. cian dia darling pagi pagi tadi belai dia kejap takut majuk hehe

Cik Angah said...

salam..pak chu..photographer ek?

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe ermm foto is my hobby je.. kalau kat malaysia tu buleh la part time hehe.. kat sini full kerja just tak mau teknik jadi kureng je.. :) u fotographer eh eh ??