MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

Pemandangan Di Riyadh, Arab Saudi

Salam hehe.. ari ni pakcu terajin la sket nak update belek belek hardisk aku jumpe la gambar snap sket pemandangan bandaraya Riyadh nih.. hehe so check mata korang ok ke tak and nengok post aku kali nik.. selamat memandang hehe.



Bandaraya Riyadh

Hehe ni la bandaraya riyadh, memang besor gile coz di sini takda banggunan tinggi sangat ar.. coz masa dulu ada airport kat tengah bandaraya ni.. setelah airport tu dipindahkan jauh sket ke luar kawasan bandaraya baru la pembangunan bangunan nak cakar langit kononnya berkembang la kesini.


Al Faisaliyah Tower


Huhu yang tirus tinggi naik ke atas tu hotel ngan restoran globe .. kira ala ala restoran berputar kat malaysia ar bukit nenas tu.. tapi woo situ bilik single gile kemut kecik pun dah RM1400.00 tak berbaloi tul kalau duduk.. tempat orang orang rasa kaya sangat abis duit kat situ ar.. merasa gak duk situ tapi sekretariat je ar kalau ada VVIP datang dari Malaysia samada diaorang menginap kat hotel tu or hotel yang aku tangkap gambar ni.


Menara ikan

Hehe ni pun hotel gak ni tapi nama otel tu Nouvotel.. kira bentuk ikan la ni.. tak tau la citarasa orang sini suka menda menda alam hehe ikan pun leh wat bangunan lor.. Ni salah satu banggunan terbaru di Riyadh la.. hotel je ni.

Menara Ikan yang uniks..


Kingdom Tower Riyadh, Arab Saudi


Haa ni lah bangunan tertinggi di Arab Saudi kat mana aku tangkap gambar kat atas tu semua dari bangunan ni.. Kepunyaan Prince Waleed.. antara orang terkaya di Dunia business Tycoon dari Arab Saudi.. fuh bangunan ni menempatkan hotel, pejabat and shoping mall yang kalau korang masuk bleh tak percaya harga yang ada kat dalam ni.. tak logik kadang stokin pun RM600 sehelai pun korang leh jumpa dalam ni.

Huhsssss tapi what ever pun ni bukannya tempat febret aku shoping ar manyak lagi mall mall merata kat sini .. sini kalau time sale harga gile gile sampai 95% discount pun ada.. alamatnya setiap kali musim sale penuh la umah aku ngan barang barang rambang mata seh kalau sale..



BILA LA NAK SALE LAGIK......

14 comments:

m[i]era said...

cantik la towel2 tuh..

de class lorh..

Mohd Nasri Md. Nasir said...

menarik2..hehe

Pak Chu Car (Apih) said...

mmmm haah cantek macam macam adaaaa

Pak Chu Car (Apih) said...

Hihi nasri tu la tertarik dah haha

IxoR@ said...

destinasi yg mesti dikunjungi...insyallah.

;D

Sulela said...

Errrr...Pak Chu, kat bandaraya tu takde pokok ek? Atau memang tak nampak dari atas?

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe iyer ixora ko bab bab shoping suke yerh hehe.. ladies ladiess...

Pak Chu Car (Apih) said...

Emm ada pokok kecik kecik je.. pokok besar tak tumbuh melata macam malaysia.. ni baru la bandar batu sebenarnya hehe

joegrimjow said...

yg ni qardawi duk kutuk ri2
ade bngunan hebat2
adew bnyak duit bnyak
tp umat masih mundur
hurm>>>

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe biasa la nak wat cam ne.. sendiri punya periuk nasi.. cakap je sudah lebih skarang.. nak wat cam ne...

LaDy NaS said...

nak pegi jugak...:'(

Pak Chu Car (Apih) said...

nas nak gi mana lak ni heheh...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ