MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

With Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary


Dikesempatan bersama Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary

Before he was nobody.. takda siapa yang mengenali dia, hanya seorang peniaga beras di Utara tanah air... but now dia dah buktikan dia berada diatas. Setanding dengan orang orang asing di luar negara.. but yups beliau still simple.. very rendah diri, peramah and tak memilih untuk berkawan.. apapun pengalaman ni berikan aku satu lagi erti yang mana walaupun kita sudah kaya raya tapi yang penting mesti ada sifat rendah diri dan sentiasa belanjakan rezeki kita ke jalan yang betul insyaaAllah tuhan akan berkati rezeki kita.

But he is the man.. actually i have a plan to be like that one day.. cuma skarang tengah mengorak langkah mencari apa makna hidup dahulu.. i wish if i become like that aku takkan lupa diri.. niat di hati nengok ramai yang perlukan bantuan.. itu yang dapat aku belajar.. macam mana pun kita dimana kita kita perlu hormat orang lain.. to have respect we have to give our respect..

Hope so satu hari nanti aku boleh pergi ke tahap itu.. now aku dalam usaha untuk improve my life.. untuk jadi senang kita harus mula dari merangkak.. belajar kenyataan hidup.. tiada jalan pintas untuk berjaya melainkan kita harunginya dengan tabah.. jatuh bangun mengajar kita erti untuk memperbaiki diri kita.. Insyaallah aku doakan kawan kawan bloggers aku disini semua berjaya, bahagia serta dimurahkan rezeki amin..

14 comments:

Na Shari said...

Semoga tercapai apa yang dihajati...Insyaallah, Amin.

~Cinta Cukulet~ said...

saya pun doakan pak chu berjaya dan dapat apa yg dihajati..amin :D

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe thanks na :) saya pun doakan awak juga berjaya amin..

Pak Chu Car (Apih) said...

Thanks cukulet huhu awak pun sama saya doakan juga.. hope kawan kawan semua berjaya amin :D

Mohd Nasri Md. Nasir said...

wahh..gmbo dgn syed mokhtar..
smoger berjaya dlm kehidupan ini..
amin..

Pak Chu Car (Apih) said...

nasri jugak .. semoga berjaya dunia akhirat amin :)

VersedAnggerik said...

lumrahnya umpama padi.

makin tunduk bila berisi...

Pak Chu Car (Apih) said...

yups pandai tul cik anggerik hehe bagus bagus :)

Teo Wei Sing said...

Syabas, saya bangga kerana memiliki kawan seperti saudara, teruskan perjuangan...

atty's said...

kty doakan semoga apa yg diingini tercapai amin..

Pak Chu Car (Apih) said...

Teo,

Kita sudah lama bersahabat.. semoga persahabatan tanpa sempadan terus berkekalan. Teruskan usaha saudara untuk satu malaysia semoga saudara berjaya..

Hafis

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe atty saya pun doakan awak juga berjaya amin x 1000000000

Carrie-Ma said...

salam,

saya seronok membaca nukilan pengalaman saudara di bumi anbia'. mohon link ke blog saya...

Pak Chu Car (Apih) said...

orait carrie ma.. bley :)