MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

Malaysian Food Bazaar 2009, Riyadh, Kingdom of Saudi Arabia

Wassup sowy okkk pak chu agak lame tak update.. quite bz or masa ni.. ermm aaa baru baru lepas ar Persatuan Isteri-isteri kedutaan Besar Malaysia, Riyadh, Arab Saudi menganjurkan satu bazaar kat mana orang-orang kita di Arab Saudi ni menjual macam macam makanan Malaysia, cam kira pasar malam ar hehe maklumlah sini mana ada pasar malam macam kat Malaysia tu.. but at least ada la kemeriahan tu kat sini.. so meh check gambar pakchu tangkap ari tu uhuks!!



Air batu campur corner... uhuks best nye dengan suhu dipetang hari itu 41 Darjah Celcius memungkinkan gerai ini dikerumuni oleh peminat ABC, orang putih pun minat gile menda ni.. antara gerai sejuk walaupun disini tengah hot. Tapi caya ar memang best sodap!!


Uhuks lagi satu panas panas fuh gigit tembikang (tembikai) nyummy.. tu je la aku makan time time panas.. nak makan nasi ke apa ke tak lalu coz tengah panas.. aku kalau panas febret aku menda menda ni je la.. makan tolak tepi malam sket.


Hehe ni Rashid dan isterinya.. mamat ni kalau bab meniaga memang suke betul haha and also kuat makan gak ni kata bininya hehe but pape pun nasi ayam diaorang best sodap ada lai chikang lagi ngan aiskrim dalam plestik tu ihiks aku pun turut menghirup eskrim budak kampung huhu.


Antara tetamu terasing yang datang hehe saje je amik shot ahaks


Hehe alar posing maut pula model kita kali ni haha.. ye tak silap lagi model makanan Malaysia almaklum di Arab Saudi ni model semua jantan takda betina seh.


Hehe budak ni tengah marah adik dia ni.. cengih tul budak ni adik dia nak makan tembikai pun marah suh amik yang kecik lak tu huhu.. tu la teringat gak aku wat ni kat adik aku gak dulu ahahaha!!


Mamat ni bukan orang Malaysia pun tapi tah tetiba je datang nak meniaga so bagi la gak.. dah tu tak mau bayar tapak .. alasan takda sale. Cheh mujurlah along along Embassy berjaya juga mendapatkan bayaran tapak.. tidak memang mamat ni kena tapak gak atau menjadi tugu kebangsaan ngan mereka itu.


Hooo ni menjual cenderahati dari Arab Saudi.. uuu banyak tapi mahal gilo.. cheh takpe lar aku pun tak beli pun hehe... :P


Aaaa ni geng Sri Wangi.. Ni gerai paling panjang la gabungan pendudukan Sri Wangi salah satu komuniti Malaysia yang terbesar di Riyadh ni.. macam macam ada

So papepun terima kasih atas sokongan orang Malaysia and juga warga asing yang datang .. hope this pasar Malam akan diteruskan lagi sekiranya ada kelapangan untuk kita wat lagi.. uuuu what ever memang best orang Malaysia berkumpul semua kat sini, apapun jualan sold out pada hari tu.. kira kira 3 ribu orang gak yang datang..

15 comments:

Sulela said...

Fuhhhh...meriah sungguh la. Teruja tengok model yang tengah pegang makanan tu...kekekeke

Na Shari said...

Meriah jugak...Terasa macam kat Malaysia pulak kan...

IxoR@ said...

meriah la bro!!!!

hari yg panas...mkn tembikai amat nyaman!

eh, nanti boleh la jumpa kawan ixora kt sana...dia bertugas di hospital king faizal.

:D

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe weh dah tawen ar dia tu anak dah dua su ahaks

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe huuh na terasa ar macam kat malaysia.. tu je la time orang malaysia kat sini kumpul

Pak Chu Car (Apih) said...

yew lar ixora .. hang ingat ni macam malaysia kew.. mana leh suka suki jumpe perempuan kat arab saudi ni..
cheh mau kawen free ka yapeda

Sulela said...

Pak Chu, teruja tengok muka dia sebab menayang sate yang lazat...ahahaha. Lama dah tak dapat makan sate neh...huhuhu. Nama je dok kat M'sia...

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe apa lak su.. kan melambak kedai sate kat malaysia ahaks

Teo Wei Sing said...

Hey, Hafis. salam satu malaysia...
how to contact u sekarang?

Pak Chu Car (Apih) said...

teo aku kat arab saudi lar.. mana leh contact.. if ada ym add me.. mommo_83@yahoo.com

::ADleez:: said...

Salam..
wowww..ruginye rasa x dpt join kat pesta masakan mesia nihh..
ade dpt info tp masing2 bz..
insyaAllah mase depan klu ade xtvt cenggini mesian dr jubail nak gak join same...;)

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe takpe nanti kita inform lagi kalau ada aktiviti lagi .. coz skarang musim panas lor tak memungkinkan banyak aktiviti.. what ever nanti saya inform ok leez

Angelosanora said...

mmg meriah cayo! tembikai kalau sejuk makan cam ice cream je fuh.. panas panas nie...

Pak Chu Car (Apih) said...

huhu ko tau takpe nora ahaks.. gilo 5 bungkos aku makan huhu ..

Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ