MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

Sepagi bersama Tun Dr. Mahathir

Marhabah.. Ahlan Wahsahlan.. hehe... ermm hari ni cuti hari keputeraan DYMM SBP Yang di Pertuan Agong.. so hari ni cuti ar .. lepas puas dengan aktiviti bertapa di teratak king size umah hehe so bangun ar terkebil kebil tak tau nak wat pape oooo.. rumah dah kemas emmm apa lagi nak wat.. so belek belek laptop jumpe ar gambar masa ngan Tun Mahathir hari tu .. tahun lepas rasanya gambar ni tak pun awal tahun ni tak ingat ar.. so pakchu upload sket ar masa pakchu ngan warga kedutaan yang lain have a morning breakfast with Tun .. so everybody check out hehe :P


Hehe ni antara rutin Tun if dia melawat negara-negara. even masa dia PM or selepas bersara dia still akan request untuk makan makanan Malaysia.. where ever he go dia tetap akan makan makanan Malaysia so pada pagi tu Kak Jamaliah sediakan nasi lemak untuk morning breakfast dengan Tun woo cedap woo pedas.. and ni kali kedua Tun makan nasi lemak Kak Jamaliah sebelum ni husband kak Jamaliah di Beijing, China so kat Riyadh Tun dapat lagi merasa nasi lemak dia hehe.


Keh keh sessi selit menyelit gambar ngan tu hehe tengah sementara tunggu masa nak makan so borak borak ar dulu tanya khabar.. Lawak jugak dia ni hehe :P but dalam borak pun dia masih concern about developement of our country Malaysia .. and still bagi nasihat macam mana nak jaga nama baik Malaysia..


Emm yang ni masa lepas Tun habis bagi ucaptama kat forum tersebut berduyun orang Arab Saudi serbu semata nak bertanya soalan pasal ekonomi serta meminta pandangan Tun untuk majukan business diaorang.. kat sini we can see walaupun kat Malaysia nasihat Tun tak diperlukan but disini Tun orang berebut bertolak nak bercakap sekejap dengan Tun minta tips.. so orang luar pun hargai Tun and pemikiran dia.. about politic tu i dont care as long u can develope the country dah cukup.. ni semua berkisar politic.. bangunkan negara lain bagus dari bercakap.


Ni snap masa Tun bagi ucaptama forum memang orang ramai sampai keluar nak dengar Tun berucap dan bertukar pandangan. Pakchu hehe dapat gak kerusi paling depan hehe so leh tangkap gambar yang dekat.. kameraman yang dekat pakchu je time tu. Yang lain hanya dibenarkan duduk di belakang ambil gambar.

Ahaks dah semestinya ni la gambar pakchu ngan Tun.. kenangan seumur hidup with one our best leader.. what ever politic is politic.. gua tak pandang semua tu.. yang gua nak ialah how to develope your relative and nations.. itu yang penting.. skarang just ingatkan lah yang kat Malaysia forget about politic.. help to built the nations.. semua dapat rasa.. ini tak kita sibuk dum dam gaduh sana sini last last hape pun takda orang yang nun di atas juga dapat nama.. so kalau nak mogok ke apa ke tunggu la pilihanraya.. kita ada banyak lagi kerja nak wat dari sibuk bercakaran..

orait thats all babeh.. huhu nanti ada lagik pak chu akan masukkan la..lama tak belek belek agi lap top manyak agi or gambar pakchu tangkap upenye hihi.. so kawan kawan marilah kita bersama bangunkan negara bukan melingkupkan negara.. what ever Tun still bergerak ke sana sini untuk memastikan negara kita ni terus mendapat faedah bersama and kita doakan Malaysia kita aman dan harmoni.. tak kira Melayu, China atau India kita sama sama rakyat Malaysia.

For me aku dibesarkan di sekolah majoriti chinese we dont have any problem with them even india skalipun cuma kita ni terlalu dipropagandakan dengan segelintir pihak untuk kepentingan peribadi... so forget about politik sementara waktu and develope our country okey...


15 comments:

Teo Wei Sing said...

Wow!!!respect u man...

Teo Wei Sing said...

lama tak dengar cerita, apa khabar?

Signorina Syima said...

sayang Tun M!

elle said...

respect gle ah dgn Tun Dr. Mahathir nih... (^_^)

beruntung la dpt jpe beliau... uhuhuhu...

IxoR@ said...

He's a MAN.

Pak Chu Car (Apih) said...

Hehe teo .. saya sedikit sibuk buat masa ini.. nanti kita berhubung lagi wahai sahabat lamaku

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe syima sayang dia eh.. yops kita pun sayang Tun M

Pak Chu Car (Apih) said...

Ye elle.. nanti jadikan kenangan bersama dengan beliau.. :)

Pak Chu Car (Apih) said...

yezza ixora.. he is the man.. tanpa dia kita takda di tempat kita pada hari ini. :)

perantau.timur.tengah said...

tak cakap pun nak jumpa tdm.. i kecik hati la.. wakakak

~Cinta Cukulet~ said...

wuu dapat jumpa tun M..siap bergambor lagi..jelesnya hehe

Pak Chu Car (Apih) said...

bang perantau.. toksah mengada ngada gambar tuan hamba terang terang ada ngan TDM tu terbojol membelek kemera

Pak Chu Car (Apih) said...

wuuuuu cc hehehehe.. takpe la wakil cc tangkap gambar hihihih

Angelosanora said...

yes...che dat!

Pak Chu Car (Apih) said...

haha yes angelnora hehe :) che det det det