MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

Entry tajuk gile panjang: Jam Puaka telah memisterikan aku pada hari hari yang kelam..Puih!!!

Pada suatu hari.... pakchu telah mengalami kejadian yang boleh tahan puakanya.. huhu just sekadar berkongsi pengalaman pakchu mana tau korang ada mengalami benda yang sama an an an.. nilah yang terjadi pada pakchu.. sebab tu pakchu tak berdaya nak update blog (alasan) disebabkan peristiwa ini... so bacalah pengalaman pakchu pada hari tersebut.. keutarakan lah pendapat anda di blog ini bagi pakchu mencari persoalannya... salam puaka....warghhhhhhh (blood everywhere with smoke)...teruskan membaca hingga keahirnya tulisan ini kerana ia pasti akan berlaku kepada anda...


antara penyokong jam puaka...

Pada satu petang.. kira kira 3 hari lepas dari tarikh ini pakchu baru saja pulang dari kerja.. Pada petang itu pakchu merasa tidak sedap hati pulang ke rumah.. uiii tahu je lah perjalanan dari pejabat kerumah dalam keadaan panas walaupun aircond kereta difullkan tetap suam suam kuku udara yang keluar.. tapi takpe aku beranikan diri juga untuk pulang ke rumah pada hari itu dalam suasana gundah gulana..

Sampai saja aku di pintu besar nak masuk kerumah kelihatan sekawanan pok guard.. (Security) melambaikan tangan mengalukan kepulangan aku.. tapi sorry ar aku takda pape nak bagi hari ni (slalu ada ar aku tapau nasik ke apa ke untuk diaorang). Lalu mereka hanya melemparkan senyuman yang tawar berikutan tiada hasil dapat aku bawa pulang untuk mereka.. kesian... broommm dengan waktu yang sama manager hari itu turut melambaikan tangannya kepadaku.. ku balas semua itu dengan senyuman jua... tanpa ku sedari ku semakin hampir dengan rumahku.. adeh.. takut gile seh.. nape hati tak sedap nih .. cheh..

Setelah mengikuti rutin mematikan enjin kereta.. (gear pada P ok, tarik hand break, tutup sun roof {patut ar panas je tadi}, then mematikan aircond serta bunyi bunyi lagu aku pun mematikan suis kereta) adakah aku ready nak masuk umah ni adui.. takut bangat.. lalu dengan membaca Bismillahirohmanirahim aku gagahkan diri menekan suis alarm kereta dah langkah longlai ke dalam umah....

setibanya di pintu umah....


watak utama cerita ini... Jam yang sungguh puaka...

Aku keluarkan dari poket aku beberapa keping kunci (untuk kunci pakai keping ke).. aku belek belek lalu ku masukkan ke dalam lubang... kroookkk krookkk bunyinye.. wah luar biasa ni biasanya sruppp je bunyinya .. sah mesti ada pape dalam umah aku nih.. aduiii takot ar.. lalu kuputar putar kunci itu.. terasa sungguh ketat gile.. prap.. terbukalah pintu itu.. lalu ku masuk kedalam rumahku.. humm nampak macam takda pape.. aku berkata mungkin ni perasaan aku je.. ermm takpelah aku buka aircond lalu aku on la lap top aku cam biasa..releks tengok MTV Arabia... lama lama mata aku dah tak leh blah.. tetiba je aku rasa cam nak tido...

Lah pasal ni gile cepat gua ngantuk adui .. slalu rutin aku aku masak sampai umah ni tidak letih teramat sangat.. adui lagi tak sedap ati aku.. adakah setan sedang cuba untuk menghipnosis aku untuk kelembahnya.. aduiii tak mau tak mau tapi aku tewas juga.. pandangan ku kabur disebalik video clip lady gaga... mamamamama... terus pandangan ku gelap... and ketika itu aku terlupa membuka tirai curtain umah aku so keadaan sungguh gelap dan menyeramkan..

bermulalah cerita puaka jam kapal... (mukadimah je tadi tu)


Jam ini pun juga...

Brapppppp tetiba aku tersedar .. diulangi aku tersedar.. rasanya dah lama gile aku tidur nih...wah dah cuak kan korang an an an ... ha teruskan la baca.. lalu korang tengok gambar watak utama cerita ni .. tengok dulu .. weh tengok ar jam tu dulu... ha dah nengok bagus... satu perkataan terkeluar dari mulut pakchu "SIAL !! KOL 7 lebih mampos aku dah lambat gi kerja!!!" arghhh cam ne ni baju semua tak gosok sedangkan pada waktu itu aku sedang memakai lagi baju kerja.. arghhh takpe ar bukan orang perasan pun aku pakai baju smalam kan .. berlari gue ke dalam tandas.. basuh muke gosok gigi... adui lambat.. time tu aku tak perasan pape dah .. memang sah aku terlambat gi kerja nih.. adui yai bos aku mesti dah sampai ni habis aku cisss!! bedebah nye setannnnnnnnn tak abis abis menyesatkan umat manusia.. (kebencian aku terhadap setan membuak gile gile).

Aku dah peduli lalu aku kuar pakai tali leher yang aku cabut tadi... aku semburkan haruman CHROME AZARO yang dibeli oleh aku tempoh hari huhu (pomote wangi gile). Arghh suar kecik pun tak tukar adoi kantoi aku gi kerja nih weh .. takda gua tak peduli dah .. gua nekad..gile nekad beserta kebencian terhadap setannn yang menggoda.. huhu .. lalu aku pun tak sempat la nak sarapan so aku tak la buka pintu dapur.. coz dapur aku memang sesatunya tempat yang bercahaya terang ar coz takda curtain kan nama dah dapur.

Gua amik pe yang aku dapat terus aku capai... huh di dalam otak aku terfikir bos aku mesti dah tunggu dah ni dah takda masa aku tak tutup semua lampu aircond mahupun tv aku aku mesti segera ke tempat kerja..aku cakap kunci kereta hondaku.. lalu aku buka pintu... kreokkkk.. bunyi pintu.. aku melangkah kaki ku.. tetiba.. sial nape setan ni mainkan aku sampai macam ni skali sampai kat luar pun gelap gile.. aduiii sadis kali ni memang setan ni betul betul nak duga aku cisss.. tapi... tetiba je aku nak ke kereta aku terdengar bunyi azan.... haha aku gembira ni musti pertolongan untuk menghapuskan syaitan tersebut. Rasakan ko haha nak sesatkan aku konon cis..

Tapi aku rasa pelik tetiba.. eh biasa pagi pagi kereta aku mesti clean gile ni berhabuk. Emm takpe agi mungkin cleaner kete aku takut kot ngan fenomena ni.. dah aku start keter.. tetiba lalu ditepi aku sebijik lagi honda.. berhenti depan aku... argh tu jiran aku tu.. aku tengah warm up kereta time tu.. then jiran aku kuar dari kereta dia dari indonesia manager four seasons hotel lalu dia wat muke seram gak kat aku .. dia pun berkata "Pak Udah Malem baru sampei kerja ya pak".


Aku terkedu... aaaaaaaaaaaaaaaa INFLUENZA betul ... H1N1 .. adeh aku tersilap sangka yang jam telah berjaya menipu akooooooo argh cam ne .. malu seh malu aduiiii... mati mati aku ingat ni angkara setan rupanya aku telah mempersetankan diriku huhuhuh.. malu seh mujur tak sampai pintu security guard kalau tak sumpah mesti dia tanya "Sir you working night also ?" adoyai... NAPE LA JAM NI ADA 12 NO JE!!! LAIN KALI CIPTA JAM 24 NOMBOR SENANG AKU NENGOK !!!! so takda puakannye hahaha saje nak kongsi story uhuhuhuksss....kesimpulannya


Lain kali jangan tido petang petang.. pastu lain kali nengok jam tepon or jam yang mempunyai AM dan PM ok.. mujurlah aku terselamat dari pergi ke office.. aku ingat mati mati ar cam cita The Day The Earth Stood Still tu haha perasan!! lalu dengan muke dugong aku kembali ke dalam rumah hehe sekian.. wabilahitaufik wal hidayah wassalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh...

23 comments:

IxoR@ said...

Hahahhaha...

Nasib baik ada yg tegur! Klu tak...entahla! Lu pikir la sendiri...

Signorina Syima said...

ahahahaha aku pun pernah jadi macam ni juga dulu.. tapi taim sekolah... tdo petang, bangun maghrib ingatkan dh subuh... huhuhu

Angelosanora said...

em ... hu hu nasib baik .. bapak kenalah kerja malam juga ya pak...

Angelosanora said...

em ... hu hu nasib baik .. bapak kenalah kerja malam juga ya pak...

Pak Chu Car (Apih) said...

haha .. tu la pasal ixora seb baik la .. wa pikir ar nih

Pak Chu Car (Apih) said...

ahaha syima ko tau takpe :P ni lah dinamakan fenomena astafolungstigma

Pak Chu Car (Apih) said...

nora ye la nora .. bapak kerjanya nunngu ayam jantan bertelor musti la kerja siang malem..

::ADleez:: said...

hehhehehe...
lawak laaa...
dl sy pon prnh jd kes mcm nih..time skolah2...siap nangis lagi sbb ingat dah lewat nak pegi skol...rupenye2 br kol 7 ptg...hehhehehe..;)~

perantau.timur.tengah said...

hahahaha.. giler la pagi2 aku dah gelak besar.. wakakaka

aku tak dapat bayangkanbetapa puakanya ari itu..

siap leh risau bos kol tu yg aku tak tahan..

adekah ko siap mandi sume dan pakai baju baru.. haha sempat sarapan tak.. wakakka....

banyaknye aku nak tanya.. hahah.. ape lagik ek.. emm

tulah akibat bahana bg.. hahah demam la tuh.. bawak2 balik msia beb.. ko tu kuat sgt keje.. perlukan rehat.. hahah

Pak Chu Car (Apih) said...

ye la cik perantau mentang la dah ada kat mesia huhu.. letak ar gambar makan makan banyak.. bagi saya jeles huk huk... WAAAA NAK bALEKKKKK

Pak Chu Car (Apih) said...

ngeh ngeh adlezz takpe .. kecik kecik skolah takpe,.. ni dah bapak budak leh jadik cam ni wooo

tropicana_gurlz said...

kui3..da agak da nih msti kes syok tgk jam.kui3..adesss..klkar2..(trgat zmn sk,kes lupa cuti sk..syok g sk,last2 pak gurd bgthu cuti..bru la igt..nsib baik abah der..kui3..yg pling mlu,dak2 footbll kbtuln ada ltihn..adess..mlu2)

~Cinta Cukulet~ said...

tu la..tidor lagi hahaha

Yuna@Fah said...

dah ilang mood cdih sy lepas bace citer pakchu ni..hehehehe

Pak Chu Car (Apih) said...

tropicana awak control ayu eh depan diaorang hehehehe

Pak Chu Car (Apih) said...

dah tu cc tak bagi tau malam ke siang ahahahaha

Pak Chu Car (Apih) said...

yuna.. jangan ar cedih.. kena ar slalu gembira skalipun berduyun musibah menimpa tau.. ingat tu.. setiap musibah pasti ada hikmah tau

arryani said...

Dah terkena tempias fenomena El Nino gak dia nih....ngeh3X

Sulela said...

Hahaha...terlambat baca lak entry Pak Chu neh. Adoi la...ingatkan cite hantu la tadik. Dah peluk2 bantal segala bagai neh untuk kaver takot...ropa2nya....muahahahaha...

p/s: hahahahaha lagik...;D

perantau.timur.tengah said...

wei apsal link ke blog aku dah takde.. dengki lah tuh.. hahah mentang2 la aku dapat makan durian.. nhahaha

Pak Chu Car (Apih) said...

arryani ko pun kena gak ke wakakakak

Pak Chu Car (Apih) said...

yea yea su dah kena ahahah yea yea su peluk bantal

Pak Chu Car (Apih) said...

Cik perantau cuba saudara click kat show all di sekutu mengutu rapat.. disebabkan saudara tak update sudah tentu saudara berada di tangga tercorot carta blog saya wakakakak