MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

Musim Kurma Datang Lagi!!!


Pokok Kurma sedang masak ranum...

Salam... huhuhu.. sonok skarang nengok kurma tengah masak ranum.. leh dipetik dan dimakan begitu sahaja tetapi dengan syarat di waktu malam kerana telah masuknya bulan ramadhan heheh :) so pakchu masuk pokok kurma kat office pakchu ahaks.. sama sama tonton yah !!!



Emm time nak masak kurma ni akan ada satu angin panas datang dalam seminggu dua la.. memang tiap kali kurma nak masak angin panas ni akan datang .. digelar angin neraka oleh penduduk tempatan disini.. kalau takda angin ni kurma takkan masak .. masa tu cuaca akan bertukar 45 hinggi 54 darjah celcius.. fuh paneh gile.. tapi sebab tu la kurma tidak boleh ditanam di tempat lain kecuali di Arab Saudi.. kalau tanam dari China ke apa ke mesti kureng rasa dia sebab tak kena angin neraka nih.


Macam biasa la pakchu amik dua tiga tangkai bawak balik berbuka yang separuh masak.. korang dah try kan yang separuh masak kan best kan .. ada rangup ada lembut.. ada kelat sket.. waa sodap wa cakap sama lu.. kat mesia kena beli kat sini petik je dari pokok hihihi :)

"TAMBAHKAN IBADAT DI SEPULUH MALAM TERAKHIR SEMOGA ANDA SEMUA MENDAPAT BERKAT DARINYA"

19 comments:

UnCLe pEt.. said...

apih.. aku bru je dpt setangkai dowh mgu lps..
t-rex bwk blik.. sdappppp.. ahiksss..
ko bile blik nye ni..??

Na Shari said...

Yummy..Na suka yang warna kuning tu...Rasa kelat-kelat sikit :)

Rindunya nak makan kurma fresh...

Pak Chu Car (Apih) said...

eheks ye la t rex ko tu kan sayang ko hihihi.. time mengamuk je tak sayang abis ko digigitnye hihihi.. weh aku sampai raya ni la.. leh la jumpe nanti yewh!!

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe haah na.. memang yang tu sedap kan.. ada crunch crunch sket.. juicy gile kan :) sedappppppp

UnCLe pEt.. said...

t blik cll aku..

Sulela said...

Kurma separuh masak? Hrmmm...tak penah rasa la pakchu. Kirim sikit kat sini la...ekekeke

Pak Chu Car (Apih) said...

yelah pet aku call lah ko.. t rex ko tak balik kew?

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe eh sue.. nanti la kalau sempat dibawa balik kita kirimkan eh :)

perantau.tt said...

ohh ni kej ko waktu opis yer./.. haha

Pak Chu Car (Apih) said...

haha waktu opis.. You get punkd :)

Angelosanora said...

em tak yah beli ar... yang masak tu manis tanpa perwarna dan pengawet hu hu.........

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

salam pak chu.
pak chu, sedap ke kurma camtu.. xpahit ke.. ada je klu xsilap di jordan ni.. huhu.. tgk je kawan beli, nak beli xpenah pun.. takut pahit..

kurma yg biasa pun, jarang makan, sbb cam x bersih je.. huhu, ada yg berulat pun ada.. xleh dah nak masuk.. nnt nak try la yg bertangkai lg tu.. :D

slmt beribadat di malam2 akhir lailatul qadr

Pak Chu Car (Apih) said...

ehe mana ada kurma pakai pengawet daaaaa

Pak Chu Car (Apih) said...

norul hehe ye salam untuk budak di jordan :) jordan kena try kurma saudi :) terpelihara dari segala unggas :)

IxoR@ said...

kurma...

ixora tgu cik nora bawa balik ke M'sia tahun depan...kurma yg fresh!

Anonymous said...

buy generic valium online no prescription buy valium online from india - valium side effects coming off

Anonymous said...

buy xanax order xanax uk - xanax dosages for anxiety

Anonymous said...

buy tramadol online cheap buy tramadol with mastercard - tramadol cheap

Anonymous said...

buy ambien thailand buy ambien paypal - buy ambien malaysia