MASA SKARANG

BLOGERS MALAYSIA

BlogMalaysia.com

AWARD

Emm still Upgraded

52nd Merdeka Day of Malaysia Celebration - Riyadh, Kingdom of Saudi Arabia

Hehe hari ni pakchu free sket so pakchu masukkan gambar-gambar sket la pakchu tangkap semasa sambutan Hari Kemerdekaan negara kita yang ke 52.. cam biasa pakchu tangkap gambar la hehe.. so some few sket sket pakchu letakkan dalam ni eh.. so cuci cuci la mata mu huk huk

Al Kisahnya maka tersebut la kisah satu keluarga di Kedutaan Besar Malaysia, Riyadh yang sedang meraikan Hari Kemerdekaan Malaysia ke 52 yang kebetulan jatuh pada bulan puasa.. gambar-gambar yang di paparkan tidak ada kena mengena ngan yang sedang berpuasa ok.. sambutan bermula dari pukul 9 Malam iaitu selepas terawih bagi kawasan Arab Saudi sehingga kul 11 Malam..


Ehehe ni adalah gambar Tok Kadi, Pengantin dan Saksi pada hari tersebut hihi


Aaa thanks to akak-akan ni semua bergambar dengan TYT Dato' Duta Besar.. semua sedap ada karipap ada mee goreng.. ada sate.. huhu gile manyak gak aku cekik sate hari tu ahahahah :) sambil nangkap gambar perut kene diisi tul tak kengkawan...


Tunku Abdul Rahman (acah je) hehehe ni orang-orang dari Kedutaan Brunei yang tengah tu jangan korang ingat Tunku yeh takda kene mengena dengan hari ini.


Some of Diplomats yang datang pada hari tersebut... semua sedang mengambil pinggan dan kelihatan sorang abang tu control gile time aku ngambik gambar tak caya ko fokuskan kat mata orang tersebut (pandai la korang cari hihi) time ni semua tak tunggu perut dah lapar nunggu VVIP sampai hihih..


Aaa nengok muke VVIP kita pada hari ni makan sate .. kalau sape diaorang ni penah gi Malaysia nampak gaya 7, 8 kali la diaorang datang ke tempat yang sama pura-pura tak penah datang hihihi.. peh tu sambar 7 ketul 8 ketul skali huhu weh aku pun nak makan gak ...


Burung Ais hihihih comel lak nangkap menda ni walaupun dari jauh tak berapa comel la.. coz dah mule mencair nunggu tetamu VVIP datang...

Hehe takkan gambar orang lain kan gambar aku pun kena amik gak.. hihi baju melayu tu aku tempah kat Arab Saudi tau.. sini leh buat baju melayu hihi.. berpeluh kot tukang jahit nak buat baju nih ahaks..


Sila abaikan pakcik ini kerana dia sedang weng sekali!!!


So papepun majlis selamat diadakan pada hari tersebut.. some of Malaysians juga hadir pada hari tersebut..what ever makanan malaysia kita memang sold out.. bayangkan orang putih makan mee sup pedas orang afrika makan sate.. orang india makan mee goreng.. orang jepun makan karipap.. adeh licin.. tak sempat pakchu nak tapow...


huhuh dah dah just pakchu counting days to going back for vacation to Malaysia.. nanti pada kawan kawan yang ada tu releks tunggu pakchu balik kita jumpe .. hehehe pada budak budak cameraman sekalian tunggu aku balik :) nanti kita shoot satu Malaysia wokey :)


8 comments:

Na Shari said...

Walau di mana kita berada, merdeka tetap disambut dengan meriah...

Selamat balik ke Malaysia... :)

Pak Chu Car (Apih) said...

hehe thanks na :) hihi macih tak sabar untuk kembali ke Malaysia :)

perantau.tt said...

haha apsal much nampak sgt muda dlm gambar tuh.. weh gambar2 aku mana.. dah nak raya dah ni ko tak bagi2 lagi.. haha

uncle pet..!! said...

adehhhh.. gduh plk dua org ni.. ahaksss..

Anonymous said...

Embassy just buat untuk govt officials aja. Warga Malaysia yang beratus di Riyadh tidak dijemput pun dan tidak terasa pun sambutan kemerdekaannya....

Amat berbeza sekali dengan embassy di tempat lain yang benar2 berkhidmat untuk rakyat...

Pak Chu Car (Apih) said...

hihi ala orang tu balik raya cik perantau cheh.. tau la dah sampai malaysia

Pak Chu Car (Apih) said...

pet pet.. tulun di tak dapat gambar dari aku ngamuk ,,,,

Pak Chu Car (Apih) said...

Weh anynomous.. ko tak puas hati eh.. kalau ko tak puas hati contact aku.. meh 0546238373 ko duk sini kan.. aku tak takut meh nak repeat kalau stakat pengecut kutuk belakang mak ko leh cakap.. bapak ko pun pengecut. ko berani telefon aku kalau tak puas hati.. jumpe takpe kalau ko jantan sangat